当前位置:网校排名 > 环球网校 > 环球网校资讯 > 理工类-阅读判断(12月29日)_职称英语网校

直播课程
环球网校

理工类-阅读判断(12月29日)_职称英语网校

发布时间:2016-03-10 来源:环球网校 发布人:wyznl

新人领150元优惠券,戳我吧


阅读判断

Norwich

Norwich, the capital of the part of Britain known as East Anglia, has been in existence for more than two thousand years. It began as a small village beside the River Wensum. At the time of the Norman invasion in 1066 it had grown to become one of the largest towns in England.

With two cathedrals and a mosque(清真寺), Norwich has long been a popular centre for various religions. The first cathedral was built in 1095 and has recently celebrated its 900th anniversary, while Norwich itself had a year of celebration in 1994 to mark the 800th anniversary of the city receiving a Royal Charter. This allowed it to be called a city and to govern itself independently.

Today, in comparison with places like London or Manchester, Norwich is quite small, with a population of around 150,000, but in the 16th century Norwich was the second largest city of England. It continued to grow for the next 300 years and got richer and richer, becoming famous for having as many churches as there are weeks in the year and as many pubs as there are days in the year.

Nowadays, there are far fewer churches and pubs, but in 1964 the University of East Anglia was built in Norwich. With its fast-growing student population and its success as a modern commercial centre (Norwich is the biggest centre for insurance services outside London), the city now has a wide choice of entertainment: theatres, cinemas, nightclubs, busy cafes, excellent restaurants, and a number of arts and leisure centers. There is also a football team, whose colors are green and yellow. The team is known as "The Canaries(金丝雀)", though nobody can be sure why.

Now the city's attractions include another important development, a modern shopping centre called 'The Castle Mall'. The people of Norwich lived with a very large hole in the middle of their city for over two years, as builders dug up the main car park. Lorries moved nearly a million tons of earth so that the roof of the Mall could become a city centre park, with attractive water pools and hundreds of trees. But the local people are really pleased that the old open market remains, right in the heart of the city and next to the new development. Both areas continue to do good business, proving that Norwich has managed to mix the best of the old and the new.

1、The River Wensum flows by Norwich

A、Right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 A

【答案解析】 答题依据在第一段第二句。Norwich 开始是 River Wensum 旁边的一个小村庄,就说明了River Wensum 流经 Norwich.

2、People have lived by the River Wensum for at least 2,000 years

A、Right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 A

【答案解析】 第一段的第一句提到 Norwich 存在了2000多年,第二句提到River Wensum 流经 Norwich,结合这两句得知人们在 River Wensum 旁边住了至少2000年。

3、Norwich has been a city since its first cathedral was built

A、Right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 B

【答案解析】 答题依据在第二段。Norwich在1994年的800周年庆典后才被称为一个城市,而第一座大教堂建于1095年。故题干说法错误。

4、Norwich has always been one of the smallest English cities.

A、Right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 B

【答案解析】 第三段首句提到16世纪时 Norwich 是英格兰第二大城市,只不过现在很小。

5、The number of foreign students in Norwich has been increasing since 1964.

A、Right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 C

【答案解析】 第四段首句提到“1964年the University of East Anglia 建于Norwich”,第二句提到“ 学生人数迅速增长”,但没有提到“自1964年起,外国学生就一直在增长”。

6、The football team is called "The Canaries" because of the colors the players wear.

A、Right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 B

【答案解析】 答题依据在第四段最后一句。虽然这个队被称为“金丝雀”,但没有人确定为什么。

7、It took more than two years to build "The Castle Mall"

A、Right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 A

【答案解析】 答题依据在最后一段的前三句话。建筑者在The Castle Mall 的屋顶上挖了一个大坑,目的是要在此建一个城市中心公园。“在城市中心有个大坑,人们这样生活了两年多”,也就说明了建筑The Castle Mall 用了两年多。



阅读推荐:职称英语培训 学派网职称英语 新东方职称英语 环球网校职称英语

上一篇:理工类-阅读判断(12月29日)_职称英语网校

下一篇:综合类-阅读判断(12月27日)_职称英语网校

相关阅读

老师推荐

扩展阅读