当前位置:网校排名 > 环球网校 > 环球网校资讯 > 卫生类-阅读理解(11月17日)_职称英语网校

直播课程
环球网校

卫生类-阅读理解(11月17日)_职称英语网校

发布时间:2016-03-10 来源:环球网校 发布人:wyznl

新人领150元优惠券,戳我吧


阅读理解

Home Heating

Central heating became popular only after the Civil War. Typically,coal—burning furnaces (火炉)fueled the early systems. Natural gas had developed into the leading fuel by 1960.Its acceptance resulted in part from its wide uses. Because it comes primarily from U.S. and Canadian fields,natural gas is also less vulnerable (脆弱的)than oil is to War. Oil remains the most important fuel in a few areas,such as New England.

Electric heating dominates most areas with mild winters and cheap electricity,including the South and the Northwest. It was made popular at least in the South by the low cost of adding electric heating to new houses built with air-conditioning. Bottled gas,which is somewhat more expensive than utility gas,is the fuel of choice in rural areas not served by utility pipelines. Wood is the leading heating fuel in just a few rural counties.

Home heating,which accounts for less than 7 percent of a11 energy consumed in the U.S.,has had a commendable (值得赞扬的)efficiency record: from 1978 to 1997,the amount of fuel consumed for this purpose declined 44 percent despite a 33 percent increase in the number of housing units and an increase in house size. The U.S. Department of Energy,however,forecasts mat energy used in home heating will rise by 14 percent over the next two decades. That rise is small considering an expected 21 percent increase in the number of houses and the trend toward larger houses.

Natural gas and electricity will probably dominate the home heating market for the next two decades. Solar(太阳的)heating never became popular because of cost and limited winter sunlight in most areas;in 2000 only 47.000 homes relied on it.

1、The word “consumed” in paragraph 3 could be best replaced by ______.

A、used.

B、burned.

C、delivered.

D、pumped.

[正确答案] A

[答案解析] 该题问的是:第三段中的“consumed”,下面哪一个词替换它最为合适?“consumed”是“用掉”的意思。最佳选择是“used”(用掉)。“burned”是“烧掉”,“delivered”是“传送”,“pumped”是“用泵抽”。

2、According to-paragraph 3, energy consumed in home heating over the next two decades will increase by ______.

A、33 percent.

B、31 percent.

C、21 percent.

D、14 percent.

[正确答案] D

[答案解析] 该题问的是:根据第三段,在今后20年里用于家庭供暖的能源将增加多少?第三段有这么一句话:然而,美国能源部预测,在今后20年里用于家庭供暖的能源将增加14%.

3、Which of the following statements is NOT true, according to the article?

A、Natural gas comes partly from Canadian fields.

B、Bottled gas is more expensive than utility gas.

C、Equipment for home heating has been considerably improved.

D、Solar heating dominated America in 2000.

[正确答案] D

[答案解析] 该题问的是:根据本文,下面的哪一个陈述句是错的?文章的最后一句话是这么说的:由于太阳供暖的价格高并且大多数地区冬天阳光少,从来不为大家普遍使用;2000年里只有47 000个家庭依靠它。

4、Natural gas didn‘t become the leading fuel until ______.

A、1978.

B、1960.

C、1997.

D、2000.

[正确答案] B

[答案解析] 该题问的是:天然气到什么时候才变成主要的燃料?第一段中的第三句话是这么说的:天然气到1960年已经变成了主要的燃料。因此B是正确的答案。

5、What fuel is the dominant fuel in New England?

A、Gas.

B、Electricity.

C、Wood.

D、Oil.

[正确答案] D

[答案解析] 该题问的是:在新英格兰什么燃料是最主要的?第一段的最后一句话是这么说的:在少数地区,如新英格兰,石油仍然是最主要的燃料。


阅读推荐:职称英语培训 学派网职称英语 新东方职称英语 环球网校职称英语

上一篇:卫生类-词汇选项(11月16日)_职称英语网校

下一篇:综合类-词汇选项(11月15日)_职称英语网校

相关阅读

老师推荐

扩展阅读