当前位置:网校排名 > 环球网校 > 环球网校资讯 > 理工类-阅读判断(12月30日)_职称英语网校

理工类-阅读判断(12月30日)_职称英语网校

发布时间:2016-03-11来源:中华网发布人:wyznl


阅读判断

A Pay Rise or Not?

“Unless I get a rise, I’ll have a talk with the boss, Henry Manley,” George Strong said to himself. George liked his job and he liked the town he lived in, but his wife kept telling him that his pay was not enough to meet the needs of the family. That was why he was thinking of taking a job in Birmingham, a nearby city about 50 miles away. He had been offered a job in a factory there, and the pay was far better.

George lived in Wyeford, a medium-sized town. He really liked the place and didn’t like the idea of moving somewhere else, but if he took the job in Birmingham, he would have to move his family there.

Henry Manley was the manager of a small company manufacturing electric motors. The company was in deep trouble because, among other reasons, the Japanese were selling such thing at very low prices. As a result, Manley had to cut his own prices and profits as well. Otherwise he would not get any orders at all. Even then, orders were still not coming in fast enough, so that there was no money for raises(加工资) for his workers. Somehow, he had to struggle along and keep his best workers as well. He sighed. Just then the phone rang.

His secretary told him that George Strong wanted to see him as soon as possible. Manley sighed again. He could guess what it was about. George Strong was a very young engineer. The company had no future unless it could attract and keep men like him. Manley rubbed his forehead(前额); his problems seemed endless.

1、Henry Manley was already deeply in debt.

A、right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 C

【答案解析】 文章第三段只是说The company was in deep trouble,没有明确指出公司是否欠债。这家公司可能欠债,也可能不欠,所以答案是C。

2、The job that had been offered to George Strong in Birmingham paid better.

A、right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 A

【答案解析】 文章第一段最后一句说,the pay was far better(待遇好得多),所以本题是正确的。

3、If George Strong took the job in Birmingham, he would have to leave his family in Wyeford.

A、right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 B

【答案解析】 第二段最后一句话说,“if he took the job in Birmingham, he would have to move his family there”,意思是:如果他去伯明翰工作,他就只能搬家到那。意味着他没有离开他的家人,所以本题错误。

4、Henry Manley’s company was in deep trouble.

A、right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 A

【答案解析】 文章第三段说The company was in deep trouble,而这家公司的老板是Henry Manley,所以这句话是正确的。

5、Henry Manley’s company was making enough profits to raise the workers’ wages.

A、right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 B

【答案解析】 文章倒数第二段说,Manley削减价格与利润,即使这样,订单还是很少,根本没有钱为员工增加工资。所以本题是错误的。

6、Henry Manley had no idea at all why George Strong wanted to see him.

A、right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 B

【答案解析】 文章最后一段说,He could guess what it was about. 所以Henry Manley不是根本不知道George Strong为什么而来。所以本题是错误的。

7、George Strong was a very creative engineer.

A、right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 C

【答案解析】 文章没有提到George Strong是否是一个具有创造力的工程师,只是说,他是一位年轻的工程师,公司如果不留住他这样的人才就没有前途。所以本题答案是C。



阅读推荐:职称英语培训 学派网职称英语 新东方职称英语 环球网校职称英语

上一篇:理工类-阅读判断(1月4日)_职称英语网校

下一篇:卫生类-阅读判断(1月5日)_职称英语网校

相关阅读

老师推荐

扩展阅读