当前位置:网校排名 > 环球网校 > 环球网校资讯 > 卫生类-阅读判断(1月5日)_职称英语网校

直播课程
环球网校

卫生类-阅读判断(1月5日)_职称英语网校

发布时间:2016-03-11 来源:环球网校 发布人:wyznl

新人领150元优惠券,戳我吧


阅读判断

The Cold Places

The Arctic is a polar (极地的) region. It surrounds the North Pole.

Like Antarctica, the Arctic is a land of ice and snow. Antarctica holds the record for a low temperature reading - 125 Fahrenheit below zero. Readings of 85 degrees below zero are common in both the Arctic and Antarctica. Winter temperatures average 30 degrees below zero in the Arctic. At the South Pole the winter is about 73 degrees below zero.

One thing alone makes it almost impossible for men to live in Antarctica and in parts of the Arctic. This one thing is the low temperature - the killing chill of the far North and the polar South.

To survive, men must wear the warmest possible clothing. They must build windproof shelters. They must keep heaters going at all times. Not even for moment can they be unprotected (无保护的) against the below-zero temperature.

Men have a way of providing for themselves. Polar explorers wrap themselves in warm coats and furs. The cold makes life difficult. But the explorers can stay alive. What about animals? Can they survive? Do we find plants? Do we find life in the Arctic and the Antarctica? Yes, we do. There is life in the oceans. There is life on land.

Antarctica (南极洲), as we have seen, is a cold place indeed. But this has not always been the case. Expedition scientists have discovered that Antarctica may have been much like our own.

Explores have discovered coal in Antarctica. This leads them to believe that Antarctica at one time was a land of swamps and forests. Heat and moisture must have kept the trees in the forests alive.

1、The lowest temperature that man has ever known was recorded in Antarctica.

A、Right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 A

【答案解析】 文章第2段的段首句中提到了Antarctica,接着的一句说“南极洲保持着世界的低温记录”,所以该问题句的说法正确。

2、Winter temperatures average 85 degrees below zero in Antarctica.

A、Right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 B

【答案解析】 线索词及关键词average(平均)。第2段的最后1句中包含average一词,该句说“南极洲冬天的平均温度是零下73度”,所以该问题句的说法错误。

3、The Arctic and Antarctica are no man's lands because of their notorious coldness.

A、Right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 B

【答案解析】 该问题说“因为南极和北极的严寒,这些地区是无人区”凭直觉判断这种说法太绝对,应该是错误的。注意:说的绝对的句子一定不正确。在原文中的第3段的段首句说“仅一个原因就使得南极洲和部分的北极地区几乎不可能让人居住”,依据此也可判断该问题句不正确。

4、Polar explorers can stay alive without heaters and windproof shelters.

A、Right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 B

【答案解析】 原文第4段的段首句中出现了survive(生存)一词,该句及其紧接的一句说“为了生存,人们必须修建防风屏障”,凭借此判断该问题句的说法也不正确。

5、Despite the hostile environment, both animals and plants can be found in the oceans and on land in polar areas.

A、Right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 A

【答案解析】 原文中的第6段中对极地动植物进行了论述,且其表述的含义与问题句一致。

6、As discovered by expedition scientists, Antarctica has not always been so cold as it is today, so has the Arctic.

A、Right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 C

【答案解析】 文章的倒数第2段的第2句中提到了expedition scientists,并说南极洲那里的气候曾经一度象我们现在生活的地区的气候那样温和,但并没说道北极也是如此。

7、At one time, the weather in Antarctica was so warm and damp that trees grew there.

A、Right

B、Wrong

C、Not mentioned

【正确答案】 A

【答案解析】 文章的最后1段的段首句说“探险者在南极发现了煤”, 而紧接的一句讲述的正是该问题句所讲述的内容。



阅读推荐:职称英语培训 学派网职称英语 新东方职称英语 环球网校职称英语

上一篇:理工类-阅读判断(12月30日)_职称英语网校

下一篇:理工类-阅读判断(12月21日)_职称英语网校

相关阅读

老师推荐

扩展阅读