当前位置:网校排名 > 环球网校 > 环球网校资讯 > 理工类-概括大意(2月5日)_职称英语网校

直播课程
环球网校

理工类-概括大意(2月5日)_职称英语网校

发布时间:2016-03-15 来源:环球网校 发布人:wyznl

新人领150元优惠券,戳我吧


概括大意与完成句子

English and English Community

1 There is no doubt that English is a useful language. The people who speak English today make up the largest speech community in the world with the exception of speakers of Chinese.

2 A speech community is similar to other kinds of communities. The people who make up the community share a common language. Often they live side by side, as they do in a neighborhood (街坊),a village,or a city. More often they form a whole country. National boundaries,however,are not always the same as the boundaries of a speech community. A speech community is any group of people who speak the same language no matter where they happen to live.

3 We may say that anyone who speaks English belongs to the English speech community. For convenience(方便),we may divide the speakers into two groups: one in which the speakers use English as their native language, the other in which the speakers 1earn English as a second language for the purpose of education,commerce,and so on.

4 Learning a second language extends one’s vision and expands the mind. The history and literature of a second language record the real and fictional(虚构的) lives of people and their culture; a knowledge of them adds to our ability to understand and to feel as they feel. Learning English as a second language provides another means of communication through which the window of the entire English speech community becomes a part of our heritage.

1、Paragraph 1 ________

2、Paragraph 2 ________

3、Paragraph 3 ________

4、Paragraph 4 ________

A. Threat Posed by English

B. Definition of a Speech Community

C. Benefits of Learning a Second Language

D. Advantages of Learning Chinese

E. Two Groups of the English Speech Community

F. A Widely Used Language

【正确答案】 1、F 文章第一段介绍说世界上除了汉语之外,应用最广的就是英语了。

2、B 文章第二段主要讲的是什么是“a speech community”,即“a speech community”的定义。

3、E 文章第三段进而将“the English speech community”分为两组,即以英语为母语的人为一组和以英语为第二语言的人为一组。

4、C 文章第四段主要讲学习第二语言的益处。

【答案解析】

2、5、Overall there are more speakers of Chinese than of ________.

6、The boundaries of a speech community may be different from ________.

7、People who live in different places may belong to ________.

8、Many people learn English as ________.

A. a second language

B. the same language

C. the same speech community

D. any other language

E. national boundaries

F. a part of one’s heritage

【正确答案】 5、D 从文章第一段可以得知,说汉语的人比说任何其他语言的人都要多。

6、E 从文章第二段可以得知,“a speech community”的边界与一个国家的边界有可能不同。

7、C 从文章第二段可以得知,居住在不同地区的人们却有可能同属一个“speech community”。

8、A 从文章第二段可以推断,许多人将英语作为第二语言来学。



阅读推荐:职称英语培训 环球网校职称英语 新东方职称英语 环球网校职称英语课件 职称英语网校排名

上一篇:卫生类-概括大意(1月25日)_职称英语网校

下一篇:卫生类-概括大意(1月26日)_职称英语网校

相关阅读

老师推荐

扩展阅读