当前位置:网校排名 > 环球网校 > 环球网校资讯 > 理工类-概括大意(2月21日)_职称英语网校

直播课程
环球网校

理工类-概括大意(2月21日)_职称英语网校

发布时间:2016-03-21 来源:环球网校 发布人:wyznl

新人领150元优惠券,戳我吧


概括大意与完成句子

Population

The world's population continues to grow. There now are about 5 billion of us on earth. The figure could reach 6 billion by the end of the century and 11 billion in another 75 years. Experts have long been concerned about such a growth. Where will we find the food, water, jobs, houses, schools and health care for all these people?

A major new study shows that the situation may be changing. A large and rapid drop in the world's birth rate has taken place during the past 10 years. Families generally are smaller now than they were a few years ago. It is happening in both developing and industrial nations.

Researchers said they found a number of reasons for this. More men and women are waiting longer to get married and are using birth control devices and methods to prevent or delay(延迟) pregnancy(怀孕). More women are going to school or working at jobs away from home instead of having children. And more governments, especially in developing nations, now support family planning programs to reduce population growth.

China is one of the nations that have made great progress in reducing its population growth. China has already cut its rate of population growth by about one half since 1970.

Each Chinese family is now urged to have no more than one child. And the hope is to reach a zero population growth with the total number of births equaling the total number of deaths, by the year 2000.

Several nations in Europe already have fewer births than deaths. Experts said that these nations could face a serious shortage of workers in the future. And the persons who are working could face much higher taxes to help support the growing number of retired people.

1、Paragraph 1_________.

A、The situation in China

B、Fewer population in Europe

C、Growing population in the world

D、New situation

E、Reasons for lower birth rate

F、Family planning program

【正确答案】 C

【答案解析】 这段讲的是人口继续增长的情况。

2、Paragraph 3_________.

A、The situation in China

B、Fewer population in Europe

C、Growing population in the world

D、New situation

E、Reasons for lower birth rate

F、Family planning program

【正确答案】 E

【答案解析】 这里主要讲出生率降低的几个原因。

3、Paragraph 4_________.

A、The situation in China

B、Fewer population in Europe

C、Growing population in the world

D、New situation

E、Reasons for lower birth rate

F、Family planning program

【正确答案】 A

【答案解析】 这里讲到中国的人口状况。

4、Paragraph 6_________.

A、The situation in China

B、Fewer population in Europe

C、Growing population in the world

D、New situation

E、Reasons for lower birth rate

F、Family planning program

【正确答案】 B

【答案解析】 第1句是关键句。

5、In the future, Europeans will have to pay _________.

A、larger

B、smaller

C、higher taxes

D、around the world

E、at a much later time

F、lower taxes

【正确答案】 C

【答案解析】 最后一句即是。

6、Drop in birth rate is happening _________.

A、larger

B、smaller

C、higher taxes

D、around the world

E、at a much later time

F、lower taxes

【正确答案】 D

【答案解析】 第2段可以得到答案。

7、Now men and women get married _________.

A、larger

B、smaller

C、higher taxes

D、around the world

E、at a much later time

F、lower taxes

【正确答案】 E

【答案解析】 第3段中讲的原因之一。

8、Families generally are _________ than before.

A、larger

B、smaller

C、higher taxes

D、around the world

E、at a much later time

F、lower taxes

【正确答案】 B

【答案解析】 第2段中提到这一点。



阅读推荐:职称英语培训 学派网职称英语 新东方职称英语 环球网校职称英语 职称英语网校排名

上一篇:卫生类-概括大意(2月15日)_职称英语网校

下一篇:卫生类-词汇选项(3月22日)_职称英语网校

相关阅读

老师推荐

扩展阅读