当前位置:网校排名 > 环球网校 > 环球网校资讯 > 卫生类-概括大意(2月21日)_职称英语网校

卫生类-概括大意(2月21日)_职称英语网校

发布时间:2016-03-22来源:中华网发布人:wyznl


概括大意与完成句子

Old Man Myths and Realities

When does a middle-aged man become an old man? Officially, of course, it's when we reach retirement age. But, as we all know, this is a fairly blunt method of decision making. As life expectancy increases, retirement planning needs to be changed. This is because being an old man today is very different from what it was a generation or so ago.

Sixty-five is the new middle-aged man. These days people are talking about the young-old, that is ages 70--75, and those over 75 as the old-old. The young-old frequently continue in good health and maintain strong links with friends and family. The old-old have a much higher chance of poor health and social isolation.

Although men are living longer, there are still more old women than old men. This fact alone should arouse interest as to why. Relatively little is actually known about why this is the case or about the experiences of the old man. Sure, we are aware that the old man experiences anxiety, financial problems, loneliness, etc., but that's rea1ly about all we know.

It is usually believed that the old man often complains about their health. In fact, most old men think their health is good even though most are diagnosed with at least one chronic illness. The physical health of the old man is strongly affected by their health behavior when they were younger.

1、Paragraph 1_________.

A、New Definitions of the Old Man

B、Changing Concept of the Old Man

C、Health of the Old Man

D、Happy Old Man and Sad Old Man

E、Limited Knowledge of the Old Man's

F、Contempt for the Old Man

【正确答案】 B

【答案解析】 首先注意到段落中retirements这个词在反复出现,因此这个词可能是该段的主题词,可是被选项中没有retirements出现,从第一个retirements出现的句子来看(When does a middle-aged man become an old man? Officially, of course, it’s when we reach retirement age),该句是说retirements是作为老年人的判断标准(也就是关于老年人的定义),所以A和B可能是答案,但是A中提到的是definitions(几个定义), 但是我们发现段落中并没有具体提到关于老年人的几个新定义, 因此判断B是答案。

2、Paragraph 2_________.

A、New Definitions of the Old Man

B、Changing Concept of the Old Man

C、Health of the Old Man

D、Happy Old Man and Sad Old Man

E、Limited Knowledge of the Old Man's

F、Contempt for the Old Man

【正确答案】 A

【答案解析】 段落中出现了一些明显的细节词: Sixty-five(65), 70 -75, 75(提示:段落中的细节句往往直接涉及到段落的主题), Sixty-five所在的句子说“65岁是新时代的中年人”, 70 -75和75所在的句子说“年轻的老年人是70-75岁, 75岁以上才是年老的老年人”, 显然这些句子在对不同年龄阶段的老年人进行定义,因此判断A是答案。

3、Paragraph 3_________.

A、New Definitions of the Old Man

B、Changing Concept of the Old Man

C、Health of the Old Man

D、Happy Old Man and Sad Old Man

E、Limited Knowledge of the Old Man's

F、Contempt for the Old Man

【正确答案】 E

【答案解析】 我们在段落中发现experiences的重复出现,因此推测该词可能是该段的主题词。因此推测E可能是答案。 段落中的第2句说“对于为什么是这样的情况或者对于老年男人的生活经历知道的相对来说较少”, 该句内容正好也与E的内容一致,因此肯定了E是答案。

4、Paragraph 4_________.

A、New Definitions of the Old Man

B、Changing Concept of the Old Man

C、Health of the Old Man

D、Happy Old Man and Sad Old Man

E、Limited Knowledge of the Old Man's

F、Contempt for the Old Man

【正确答案】 C

【答案解析】 该段由3个句子组成, 而这3个句子中都涉及到health这个词,因此肯定地判断health应该是这个段落的主题词, 因此确认C是答案。

5、Nowadays men generally live longer than _________.

A、in good health

B、in the past

C、in the wrong

D、the old man

E、a middle-aged man

F、a young man

【正确答案】 B

【答案解析】 可以直接借助搭配语意: 现在男人比…活得更长,判断B合适“过去”。

6、A man in his mid-60s is now regarded as _________.

A、in good health

B、in the past

C、in the wrong

D、the old man

E、a middle-aged man

F、a young man

【正确答案】 E

【答案解析】 该题可以借助搭配语意:60多岁的男人现在被认为是…, 判断E(中年男人)是答案. 也可以借助文章中的相关语句: 借助空格前面结构中的特征词mid-60s作为答案线索, 这样找到答案相关句: Sixty-five (与mid-60s呼应)is the new middle-aged man, 因此判断E是答案.

7、More research should be done on the experiences of _________.

A、in good health

B、in the past

C、in the wrong

D、the old man

E、a middle-aged man

F、a young man

【正确答案】 D

【答案解析】 空格前面的内容中谈到experiences(经历)借助刚才在做概括大意题时所了解到的内容: 文章第3段讲述对老年男人的生活经历知道的很少, 所以判断D是答案.

8、Most old men consider themselves to be _________.

A、in good health

B、in the past

C、in the wrong

D、the old man

E、a middle-aged man

F、a young man

【正确答案】 A

【答案解析】 该题可以直接借助搭配处语法结构的需要和搭配语意判断答案: F放入空格中肯定不行, 因为F是单数名词, 而与空格结构相呼应的是表意为复数的代词themselves, 所以不行; C放在空格中语意不通:“大多数老年人认为自己错了”这个句子不合理, 所以答案只有A(身体状态好). 我们也可以借助文章中的相关内容: 借助空格前面结构中的核心短语Most old men作为答案线索,这样找到答案相关句:In fact, most old men think their health is good even though most are diagnosed with at least one chronic illness.



阅读推荐:职称英语培训 学派网职称英语 新东方职称英语 环球网校职称英语 职称英语网校排名

上一篇:综合类-概括大意(2月17日)_职称英语网校

下一篇:卫生类-词汇选项(4月22日)_职称英语网校

相关阅读

老师推荐

扩展阅读