当前位置:网校排名 > 中学网校 > 中学网校资讯 > 初三英语期末阅读专项练习题

初三英语期末阅读专项练习题

发布时间:2016-07-13来源:中华网发布人:tusya
直播课程

  加强练习,会让你的英语成绩有所提升的。下面是小编为大家收集整理的初三英语期末阅读专项练习题目及其参考答案,相信这些文字对你会有所帮助的。
 

  初三英语期末阅读专项练习题(一)

  A friend of mine named Paul received an expensive car from his brother as a Christmas present. On Christmas Eve when Paul came out of his office, a street urchin(顽童) was walking around the shining car. “Is this your car, sir?” he asked.

  Paul answered, “Yes, my brother gave it to me for Christmas.” The boy was surprised. “You mean your brother gave it to you and it did cost you nothing? Sir, I wish…” He hesitated(犹豫). Paul thought of course he knew what the boy wanted, but what the boy said surprised him greatly. “I wish,” the boy went on, “that I could be a brother like that.” Paul looked at the boy in surprise, and then he said again, “Would you like to take a ride in my car?” “Oh yes, I’d love to,” the boy answered.

  After a short ride, the boy turned and with his eyes shining, said, “Sir, would you mind driving in front of my house?”

  Paul smiled a little. He thought he knew what the boy wanted. He wanted to show his neighbors that he could ride home in a big car. But Paul was wrong again. “Will you stop where those two steps are?” the boy asked.

  He ran up to the steps. Then in a short while Paul heard him coming back, but he was not coming fast. He was carrying his little crippled(残疾的) brother. He sat down on the step and pointed to the car.

  “There he is, Buddy, just like I told you upstairs. His brother gave it to him for Christmas and it didn’t cost him a cent. And some day I’m going to give you one just like it…then you can see for yourself all the nice things in the Christmas windows that I’ve been trying to tell you about.”

  Paul got out and lifted the boy to the front seat of his car. The shining-eyed elder brother climbed in beside him and the three began an unforgettable holiday ride.

  根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。

  1. The street urchin was very surprised when _______.

  A. he met Paul

  B. Paul told him about the car

  C. Paul received an expensive car

  D. he was walking around the car

  2. From the story we can see the urchin _______.

  A. wished to give his brother a car

  B. wanted Paul’s brother to give him a car

  C. wished he could have a brother like Paul’s

  D. wished Paul could be a brother like that

  3. The urchin asked Paul to stop his car in front of his house ______.

  A. to show he had a rich friend

  B. to show his neighbors the big car

  C. to let his brother ride in the car

  D. to tell his brother about his wish

  4. We can find from the story that _______.

  A. the urchin wished Paul to give his car to Buddy

  B. the urchin wished to have a rich brother

  C. the urchin had a deep love for his brother

  D. the urchin’s wish came true in the end

  5. The best name of the story is _______.

  A. A Christmas Present B. Paul, a Kind-hearted Person

  C. A Brother Like That D. An Unforgettable Holiday Ride

 

  初三英语期末阅读专项练习题答案:

  1. 选B。根据第2段中的 Paul answered, “Yes, my brother gave it to me for Christmas.” The boy was surprised.可知答案为B。

  2. 选A。The urchin 指着 Paul 的车对他的弟弟说:“And someday I’m going to give you one just like it…”所以the urchin 希望也能给他弟弟一辆车。

  3. 选D。The urchin 要Paul把车停在他家门前后,立即扶着他残疾的弟弟出来,让他看看Paul的车,然后告诉弟弟他想为他做的事,所以他只是想告诉他弟弟他的愿望。

  4. 选C。The urchin 在坐过 Paul 的车后没有忘记弟弟,并且承诺也要给弟弟买一辆车,可见他对弟弟有着一份深深的爱。答案选C,而A、B、D三项与文章不符。

  5. 选C。通读全文,我们不得不为The urchin的行为所感动,他是一个好哥哥。文章就是讲述了他这样的一位好哥哥,C选项最合适。

 

  初三英语期末阅读专项练习题(二)

  I’ve loved my mother’s desk since I was just tall enough to see above the top of it as mother sat doing letters. Standing by her chair, looking at the ink bottle, pens, and white paper, I decided that the act of writing must be the more wonderful thing in the world.

  Years later, during her final illness, mother kept different things for my sister and brother. “But the desk,” she’d said again, “it’s for Elizabeth. ”

  I never saw her angry, never saw her cry. I knew she loved me; she showed it in action. But as a young girl, I wanted heart-to-heart talks between mother and daughter.

  They never happened. And a gulf opened between us. I was “too emotional(易动感情的)”. But she lived “on the surface(表面)”.

  As years passed I had my own family. I loved my mother and thanked her for our happy family. I wrote to her in careful words and asked her to let me know in any way she chose that she did forgive(原谅) me.

  I posted the letter and waited for her answer. None came.

  My hope turned to disappointment(失望), then little interest and, finally, peace— it seemed that nothing happened. I couldn’t be sure that the letter had even got to mother. I only knew that I had written it, and I could stop trying to make her into someone she was not.

  Now the present of her desk told, as she’d never been able to, that she was pleased that writing was my chosen work. I cleaned the desk carefully and found some papers inside —a photo of my father and a one-page letter, folded(折叠) and refolded many times.

  Give me an answer, my letter asks, in any way you choose. Mother, you always chose the act that speaks louder than words.

  根据短文内容,选择最佳答案。

  1. The writer began to love her mother’s desk ______.

  A. after Mother died

  B. before she became a writer

  C. when she was a child

  D. when Mother gave it to her

  2. The passage shows that ______.

  A. mother was cold on the surface but kind in her heart to her daughter

  B. mother was too serious about everything her daughter had done

  C. mother cared much about her daughter in words

  D. mother wrote to her daughter in careful words

  3. The word “gulf” in the passage means ______.

  A. deep understanding between the old and the young

  B. different ideas between the mother and the daughter

  C. free talks between mother and daughter

  D. part of the sea going far in land

  4. What did mother do with her daughter’s letter asking forgiveness?

  A. She had never received the letter.

  B. For years, she often talked about the letter.

  C. She didn’t forgive her daughter at all in all her life.

  D. She read the letter again and again till she died.

  5. What’s the best title of the passage?

  A. My letter to Mother

  B. Mother and Children

  C. My mother’s Desk

  D. Talks between Mother and Me

 

  初三英语期末阅读专项练习题答案:

  1. 选C。根据I’ve loved my mother’s desk since I was just tall enough to see above the top of it as mother sat doing letters. 可知作者当时还是个小孩子,故选C。

  2. 选A。由But she lived “on the surface ”. 和全文内容可知,作者的母亲表面上很冷漠,但心里充满了对作者的爱,正确答案是A。

  3. 选B。从I was “too emotional”. But she lived “on the surface”. 可知此词是指两人之间不同的看法和观点,应选B。

  4. 选D。根据…a photo of my father and a one-page letter, folded and refolded many times. 可知应选D。

  5. 选C。文章的开头I’ve loved my mother’s desk…以及后面的Now the present of her desk told, as she’d never been able to…可知作者是托物思人,以表达自己对母亲的怀念之情,所以最佳标题应是C。

简单学习网——4年产生36个状元!简直让人难以置信!提高学习成绩真有这么快?Yes!首创“四步个性化听课法”,快速提高学习成绩如此简单:
①顶级名师授课:名师传授典型题详细办法,教学生举一反三、一题多解、一题巧解;
②选择错题本:听课中的错题能自动加入错题本,课后可方便复习及导出错题本;
③课后练习:名师针对课堂中的经典例题为学生推送同类型题,帮助彻底掌握解题方法;
④网络答疑:在听课及课后练习中有不懂之处随时提问,24小时内为学生答疑解惑。
每周每科仅需一小时!现在注册就送20小时课程,随时畅听 >>>

上一篇:初三英语阅读理解题

下一篇:初三英语基础知识点复习

相关阅读

老师推荐

扩展阅读