当前位置:网校排名 > 中学网校 > 中学网校资讯 > 初二英语复习资料:期中达标检测模拟试题

直播课程
中学网校

初二英语复习资料:期中达标检测模拟试题

发布时间:2016-03-31 来源:中学网校 发布人:tusya

简单学习网免费试学7天入口

初二作为初中三年中承上启下的一年,对学生和家长来说都至关重要。为帮助初二的同学们能够更好地掌握相关知识,初中辅导网校特别整理《初二英语复习资料:期中达标检测模拟试题》,希望对大家有所帮助。

(一)听力部分

I. 听句子选择恰当的答语。

1. ( )

A. Yes, I do B. Twice a week C. No, I can’t

2. ( )

A. You should lie down and rest.

B. You should see a dentist.

C. You should drink a lot of water.

3. ( )

A. It’s 4 miles B. 4 days C. Tomorrow

4. ( )

A. Yes, they do B. They take buses

C. No, they aren’t.

5. ( )

A. You’re welcome B. Sure, I’d love to

C. That’s all right.

II. 听短文写出下列交通工具的顺序(1—5)

(二)笔答部分

I. 词汇分类,每组词补全一个。

Sunday, sore throat, funnier, better, boat, fever,

toothache, tomorrow, stomachache, subway, bicycle,

smarter, more outgoing, train station, yesterday, Saturday

交通 疾病 形容词比较级 时间

__________ __________ __________ __________

__________ __________ __________ __________

__________ __________ __________ __________

__________ __________ __________ __________

__________ __________ __________ __________

II. 选择填空:

1. How long does it take your brother __________ there?

A. gets B. to get to C. to get D. get

2. —What’s the matter __________ you?

—I have __________ headache.

A. of, a B. with, a C. with, / D. about, /

3. Be quiet. I have __________ to tell you.

A. nothing interesting

B. anything interesting

C. interesting something

D. something interesting

4. His handwriting is not as __________ as __________.

A. good, yours B. well, yours

C. better, you D. better, your

5. —When is the party?

—It’s __________ 7:30 p.m. __________ Monday.

A. at, at B. at, in C. at, on D. on, on

6. If you eat __________ junk food, you will become __________.

A. too many; healthy B. too much; healthy

C. too many; unhealthy D. too much; unhealthy

7. He is stressed out. He __________ talk about homework.

A. should B. shouldn’t C. must D. have to

8. They __________ back next week.

A. get B. getting C. are getting D. is getting

9. Now Helen works __________ than before.

A. more carefully B. more careful

C. much careful D. much carefully

10. He enjoys __________ to the party.

A. go B. to go C. going D. goes

III. 选词填空。

1. Eat a balanced diet to __________ healthy.

2. Jane isn’t very __________. She likes to stay at home and read.

3. Eating fruit __________ you to keep in good health.

4. I can’t come to your party because I __________ study for my test.

5. When it rains I __________ a taxi.

IV. 根据括号内的提示,用完整的句子回答问题。

1. How does your father get to work? (by subway)

__________________________________________________

2. What’s the matter with you? (headache)

__________________________________________________

3. Is Jim taller than Mike? (No)

__________________________________________________

4. Where are you going on vacation?(Canada)

__________________________________________________

5. How far is it from your home to the bus station? (2 miles)

__________________________________________________

V. 对话排序

( )A. I know, but I don’t have any tea.

( )B. What’s the matter?

( )C. You should drink some tea and honey.

( )D. I have some. If you have a stomachache you should go to bed.

( )E. Well. I have a sore throat and a stomachache.

VI. 连词成句

1. a banana smoothie, how, you, make, do

________________________________________________?

2. for vacation, my friends, spending time, I’m, with

________________________________________________.

3. teacher, ever, exercises, his, hardly

________________________________________________.

4. going, who, they, sightseeing, with, are

________________________________________________?

5. come, on, my, can, afternoon, you, to, party, Saturday

________________________________________________?

VII. 完型填空。

My friend, Robert, ____1____ in a butcher’s shop (商店). He helps the butcher to do some ____2____. He puts meat on the shelf every day. People come into the shop and buy the meat. But today there ____3____ any meat on the shelf. The butcher asks Robert ____4____ some meat onto the shelf.

Robert runs to get some pieces of meat. They are in ____5____ room and they are on the ____6____ shelf. Robert is tall, but he still can’t reach the meat. Robert thinks ____7____ a minute. He has a good idea. He takes two boxes and puts the one on the top of ____8____. Then he stands on ____9____. Now he can reach the pieces of meat ____10____.

1. ( )

A. works B. studies C. stays D. lives

2. ( )

A. homework B. house work C. light work D. heavy work

3. ( )

A. is B. isn’t C. are D. aren’t

4. ( )

A. carry B. find C. to carry D. to find

5. ( )

A. the other B. another C. others D. one

6. ( )

A. tall B. tallest C. higher D. highest

7. ( )

A. after B. about C. for D. in

8. ( )

A. the other B. other C. anther D. others

9. ( )

A. it B. them C. they D. itself

10. ( )

A. easier B. more easily C. easily D. easy

VIII. 阅读理解

(A)

It’s late at night. Arthur is sitting on his bed, and he’s looking at his clock. His neighbors are making a lot of noise, and Arthur is very angry.

The people in Apartment 2 are dancing. The man in Apartment 3 is cleaning his rug. The woman in Apartment 4 is playing the drums. The teenagers in Apartment 5 are listening to loud music. The dog in Apartment 6 is barking. And the people in Apartment 7 are having a big argument.

It’s very late, and Arthur is tired and angry. What a terrible night!

根据短文内容,选择最佳答案。

1. Arthur’s neighbors are _________.

A. noisy B. angry C. quiet D. happy

2. The people in Apartment 5 are _________.

A. young B. old C. tall D. short

3. Arthur isn’t very _________.

A. angry B. happy C. tired D. noisy

(B)

Can you make a telephone call? Of course you can make it in Chinese. But the call in English is quite different from the one in Chinese. If you want to ask someone to answer the telephone, you can not say, “Please ask Mr. XX to answer the telephone.” Instead you must say, “May I speak to Mr. XX?” If you want to ask who is answering the telephone, you should say, “Who is that? Is that Mr. XX speaking?” instead of “Who are you?” If you want to tell the other one who you are, you should say, “This is XX(speaking).” Instead of “I’m”.

选择正确答案

4. An English telephone call is _________ a Chinese one.

A. not the same as B. better than

C. the same as D. as good as

5. If you want to ask who is answering the call, you should say “_________?”

A. Who am I B. Who is he

C. Who are you D. Who is that

6. If you want to tell the other one you are in the telephone, you should say, “_________.”

A. This is XX. B. I’m XX.

C. That is XX. D. He is XX.

7. If you want to ask someone to answer the call, you should say, “_________”

A. Please tell Mr. XX to answer the telephone.

B. May I speak to Mr. XX?

C. I want to speak to Mr. XX.

D. Are you Mr. XX?

8. Which sentence is right according to this passage?

A. It tells the different call between in English and in Chinese.

B. We know how we call in English.

C. We don’t understand how we call in English.

D. It’s easy to call in English.

(C)

Helen lived with her sister Mary. Both of them were about seventy-five years old, and neither of them had ever married. They had a small, old car, and when they wanted to go somewhere, which they did very rarely(珍惜), Mary always drove, because her eyes were better. One weekend they drove to a large town to look at some things which they had read about in the newspaper. Neither of them had been to that town before. They were driving along in a lot of traffic when they turned right into a street which cars were not allowed to go into. There was a policeman there and he blew his whistle(吹口哨), but Mary did not stop, so he got on to his motorcycle and followed them. After he had ordered them to stop he said, “Didn’t you hear me blow my whistle?” “Yes, we did,” admitted(承认)Mary politely, “But Mummy told us never to stop when man whistle to us!”

判断正误,正确写T错误写F:

( )9. Helen and Mary were sisters.

( )10. They were quite young.

( )11. They were both married.

( )12. Mary drove their car.

( )13. A policeman tried to stop her one day.

( )14. She did not stop because she did not hear him blow his whistle.

(D)

Do you ever take summer vacations? Read these reports about Thailand.

William’s report

We went to Thailand for our summer vacation last year. It was our first trip to Asia. We loved it. We spent a week in Bangkok and did something different every day. We

went to the floating market very early one morning. We didn’t buy anything there, we just looked. Another day, we went to Wat Phra Keo, the famous Temple of the Emerald Buddha. It was really interesting. Then we saw two more temples nearby. We also went on a river trip somewhere outside Bangkok. The best thing about the trip was the food. The next time we have friends over for dinner, I’m going to cook Thai food.

Sue’s report

Last summer, we spent our vacation in Thailand. We were very excited-it was our first trip there. We spent two days in Bangkok. Of course, we took a river bus to the floating market. We bought some delicious fruit there. The next day we went to a very interesting temple called the Temple of the Emerald Buddha. We didn’t have time to visit any other temples. However, we went to two historic cities -Ayuthaya and Sukhothai. Both have really interesting ruins. Everything was great. It’s hard to say what was the best thing about the trip.

根据以上内容,在相符的位置画“√”。

William

Sue

15

visited Thailand for the first time.

16

stayed for two days in Bangkok.

17

visited the floating market.

18

bought food in Bangkok.

19

saw some historic ruins.

20

took a trip on the river.

21

loved the food the most.

22

enjoyed everything.

IX. 书面表达

假如你的朋友埃米经常生病,你写一封信给她,告诉她应该怎样注意保养自己,词数:60词左右。

提示词:take good exercise, have healthy food, drink more water and milk, get enough sleep, stay happy.

[试题答案]

(一)听力部分

I. 1. B 2. A 3. B 4. A 5. B

II. A. 2 B. 1 C. 5 D. 4 E. 3

(二)笔答:

I.

交通:boat, subway, bicycle, train station, bus

疾病:sore throat, fever, toothache, stomachache, headache

形容词比较级:funnier, better, smarter, more outgoing, thinner

时间:Sunday, tomorrow, yesterday, Saturday, Monday

II.

1. C 2. B 3. D 4. A 5. C

6. D 7. B 8. C 9. A 10. C

III.

1. stay 2. outgoing 3. help 4. have to 5. take

IV.

1. He gets to work by subway.

2. I have a headache.

3. No, he isn’t.

4. I’m going to Canada.

5. It’s 2 miles.

V.

4、1、3、5、2

VI.

1. How to make a banana smoothie?

2. I’m spending time with my friends for vacation.

3. His teacher hardly ever exercises.

4. Who are they going sightseeing with?

5. Can you come to my party on Saturday afternoon?

VII.

1. A 2. D 3. B 4. C 5. B

6. D 7. C 8. A 9. B 10. C

VIII.

(A)

1. A 2. A 3. B

(B)

4. A 5. D 6. A 7. B 8. A

(C)

9. T 10. F 11. F 12. T 13. T 14. F

(D)

William

Sue

15

visited Thailand for the first time.

16

stayed for two days in Bangkok.

17

visited the floating market.

18

bought food in Bangkok.

19

saw some historic ruins.

20

took a trip on the river.

21

loved the food the most.

22

enjoyed everything.

IX. (略)

[听力原文]

I.

1. How often do you surf the Internet?

2. I’m tired. What should I do?

3. How long are you staying in HongKong?

4. Do all students walk to school?

5. Can you going sightseeing with me?

II.

There are 48 students in my class. They get to school in different ways. Most students ride their bikes to school. Many students walk. Some students take the buses. Other students go to school in their parents cars. Only one student take the subway.

更多初二语文、初二数学、初二英语等科目的学习、备考资料,请关注初中辅导网校!我们将在第一时间为大家整理发布2015年中考最新信息,助大家学习一臂之力!


上一篇:初二英语复习资料:期末达标检测试卷

下一篇:初二英语复习资料:The memory robot同步测试

相关阅读

老师推荐

扩展阅读