当前位置:网校排名 > 新东方在线 > 新东方在线资讯 > 2016年6月大学英语四级阅读押题2篇

直播课程
新东方在线

2016年6月大学英语四级阅读押题2篇

发布时间:2016-03-15 来源:新东方在线 发布人:zolo

新东方在线0元免费畅学窗口

Passage One (预测阅读话题:互联网时代受争议的热点)

California has a new program called the Digital Textbook Initiative. "Starting this fall with high school math and science, we will be the first state in the nation to provide schools with a state-approved list of digital textbooks." That was Governor in June, talking about his effort to get schools to use materials available free online. He listed reasons why he thinks digital textbooks make sense.

California approves traditional textbooks in six-year cycles. Digital ones can offer the latest information. They lighten the load of school bags. They save paper and trees, and make learning more fun and interactive. And above all, he said, they help schools with their finances.

The state has had to make severe cuts in school spending because of deep financial problems. More than six million students attend California public schools.

Earlier this year, California invited content developers to offer digital math and science materials for high schools. These had to meet at least 90% of the state's learning requirements. Specially trained teachers examined 16 textbooks and approved ten of them.

Six of the ten were published by the CK 12 Foundation, a non-profit group that had been developing digital science and math books for about two years. The foundation paid teachers and other education professionals to write and edit them. The money came from a group financed by the Khosla Family.

California cannot require schools to use the digital textbooks. Individual school districts will have to decide for themselves.

Susan Martimo, a California Department of Education official, says she does not expect widespread use right away. Her best guess is that some schools with a lot of technology will be the first to use them, but only in addition to their traditional books.

School administrators point out that the texts may be free online, but students need a way to access them. Not everyone has a computer or electronic reader. Schools could print out copies, but that would not help the environment. Also, there is the cost to train teachers to use digital textbooks effectively.

1. We learn from the passage that the Digital Textbook Initiative _______.

[A] will probably take effect in six years

[B] covers all the high school subjects

[C] has been approved by all states

[D] is advocated by California state governor

2. The main reason for promoting digital textbooks is to _______.

[A] help schools save money

[B] benefit the environment

[C] provide interesting materials

[D] reduce students' heavy burden

3. What does the author say about CK 12 Foundation?

[A] It approved and produced 16 digital textbooks.

[B] It paid teachers to write digital textbooks.

[C] It is financed by California state government.

[D] It makes money through developing digital textbooks.

4. According to Susan Martimo, digital textbooks _______.

[A] are not likely to have a widespread use

[B] will soon replace traditional ones

[C] will first be adopted by well-equipped schools

[D] are certain to be approved by school districts

5. What can be inferred from the last paragraph?

[A] Schools are reluctant to print out copies.

[B] The use of digital textbooks is not really free.

[C] Students need to pay for computers.

[D] Training teachers to use the textbooks is not efficient.

1.

答案:D

解析:

本题为推断题。根据题干关键词Digital Textbook Initiative定位到文章第一段。最后两句提到州长为了让学校使用免费网上资料而作出努力,并列出了他认为电子课本有意义的原因。由此可知,电子课本计划受到州长的支持,故答案应选D。

2.

答案:A

解析:

本题为细节题。根据题干关键词reason,promoting digital textbooks定位到第一段末句和第二段。第二段末尾的above all,道明了最主要的原因,即它们对学习财政有帮助。由此可知,答案应选A。

3.

答案:B

解析:

本题为细节题。根据题干关键词CK 12 Foundation定位到第五段。根据倒数第二句话The foundation paid teachers and other education professionals to write and edit them.可知答案应选B。

4.

答案:C

解析:

本题为细节题。根据题干关键词Susan Martimo定位到倒数第二段。根据最后一句话Her best guess is that some schools with a lot of technology will be the first to use them, but only in addition to their traditional books.可知答案应选C。

5.

答案:B

解析:

本题为推断题。根据题干信息定位到最后一段。最后一段提到,网上的书可能是免费的,但并不是每个学生都有电脑或电子阅读器。而培训教师有效地使用电子课本也得花钱。由此可知电子课本的使用并不是真正的免费。答案选B。

扩展阅读:

新东方英语四级

英语四级培训

英语四级辅导

上一篇:2016年6月英语四级阅读理解辅导1

下一篇:2016年6月大学英语四级阅读理解辅导1

相关阅读

老师推荐

扩展阅读